КОЛОВОРОТ ІЗ КЕДРОВИХ ДОЩОК У РЕСТОРАНІ EMBERS В ТАЙБЕЇ


Кедрові панелі утворюють хаотичну вихороподібну структуру в ресторані Embers за проєктом Curvink Architects.

Споруда, яку, на думку архітекторів Curvink, також можна порівняти з пташиним гніздом або джакузі, розташована над баром Емберса. Цей ресторан отримав премію у категорії "інтер'єр року 2020" від відомого, світового журналу: Dezeen.

Для побудови споруди Curvink Architects звернувся за допомогою до дизайнера та виробника En-Kai Kuo. Він отримав три кедрових дерева висотою 25 метрів із лісистих схилів гір Сіньчжу, міста, на півночі Тайваню. Дерева вирубували в рамках проріджування — це процес, при якому певна кількість дерев цілеспрямовано видаляється з метою покращення стану здоров’я та темпів зростання тих, що залишилися.

Для виготовлення конструкції використовували кедрові дошки. Після транспортування на сусідній лісокомбінат три стовбури кедрового дерева були нарізані тонкими шарами та зігнуті парою. Це утворило аркові панелі, кожна з яких простягається на три метри в діаметрі. Потім панелі відклали на кілька тижнів, щоб їх вигнута форма стабілізувалась. Коли панелі привезли до Емберса, Куо розташував їх за годинниковою стрілкою, щоб створити остаточну вихороподібну структуру. Одна кедрова балка частково вбудована в одну зі структурних колон ресторану, щоб служити столом, де гості можуть відпочити за барною стійкою. Вона підсвічується смужкою, яка була встановлена в канавках іншої балки.

Щоб привернути увагу відвідувачів до скульптури, дизайн ресторану в усьому іншому залишається простим. Стіни нещільно оброблені піщано-бежевим тинькуванням, а підлога оброблена бетоном. Підвісні світильники з переробленого скла також підвішені до стелі.

Незвичний та лаконічний інтер'єр, який міг би приглянутися нашим дизайнерам для втілення його у життя в українському просторі.